Kawa ZIARNISTA ŚWIEŻO PALONA JAVA Prezent 250g - Palarnia kawy Aroma Cafe
Java Jampit 100% Arabica - Aroma Cafe
▶ Kraj pochodzenia:Indonezja
▶ Nuty smakowe: Nuty czekolady, cytrusów, lawendy
▶ Kwasowość: Niska
▶ Body: Mocne
▶ Aromat: Słodki
▶ Stopień palenia:Jasny
▶ Opakowanie:250g
▶ Gatunek:Arabica 100%
▶ Rodzaj: Kawa ziarnista
Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a opisywane nuty smakowe kawy, wynikają z pochodzenia ziarna, jego metody obróbki oraz są efektem procesu palenia, który ma podkreślić naturalne cechy danej kawy.
Dzięki temu nadają się idealnie do każdej metody parzenia
✔️Rekomendowane metody parzenia:
- metody alternatywne, przelewowe
✔️Ważne informacje dla smakoszy:
- Wysokość uprawy: 1100 - 1600 m.n.p.m
- Gatunek:Arabika, Typica
- Region:Ijen Plateau, wschodnia część Jawy
- Metoda pozyskiwania:Na mokro
✔️Poznajcie nas lepiej. Filmy z naszej kawiarni i palarni:
▶️FILM 1: https://youtu.be/m48Uyk5Ehr0?si=kQdX313bixGDcScK
☕ Zaparzaj Kawę Java Jampit Tak Jak Lubisz
Kawa Java Jampit to wszechstronny wybór, idealny do zaparzania w alternatywny sposób- drip, chemex, sposoby przelewowe. Możesz cieszyć się jej wspaniałym smakiem i odnaleźć wyjątkowe, niecodzienne nuty smakowe. To wybór dla prawdziwych smakoszy!
Bez względu na wybraną metodę parzenia, kawa Java Jampit zachwyci każdego miłośnika wyrafinowanego, złożonego i lekko słodkiego smaku.
Zapraszamy do eksperymentowania z różnymi sposobami parzenia kawy Java Jampit!
✔️Idealne rozwiązanie do:
- Domu
- Biura
- Pracy
- Kawiarni
- Hoteli
- Restauracji
☕Opakowanie Ma Znaczenie: Najlepszy Sposób Przechowywania Kawy
Nasze opakowania to najlepszy sposób na przechowywanie kawy w domu.
- Dzięki zastosowaniu specjalnego wentylu, tlen nie przedostaje się do wnętrza opakowania, a kawa może swobodnie odgazować tuż po wypaleniu.
- Podczas palenia kawy powstaje CO2, dlatego nasz wentyl i opakowanie są tak istotne. Prawidłowe odgazowanie kawy trwa około 10-14 dni, dlatego zalecamy parzenie naszej kawy od 10. dnia po wypaleniu.
- Nasze opakowania są wyposażone w zamknięcie Pocket Zip, co zapewnia wygodne otwieranie przez zerwanie struny, przy jednoczesnym zachowaniu hermetycznego zamknięcia.
- Wykonane specjalnie dla nas według unikalnego projektu, nasze opakowania wyróżniają się grubością i ilością warstw, co gwarantujeoptymalne warunki przechowywania kawy.
☕Co Wpływa na Smak Kawy: Kluczowe Czynniki
Farma: Kraj pochodzenia, odmiana botaniczna, sposób obróbki kawy i inne aspekty mają ogromne znaczenie dla smaku kawy.
Palarnia: Sposób palenia kawy jest równie istotny, wpływając na końcowy profil smakowy napoju.
Parzenie: Metoda i grubość mielenia, ilość i jakość wody oraz technika parzenia to kluczowe czynniki determinujące smak kawy.
☕Nasze Palenie: Wyjątkowa Jakość
Nasze kawy są palone na średnio, zgodnie ze standardem SCA. Dzięki temu ziarna w opakowaniu są całkowicie suche, matowe i lekko brązowe.
Ta technika palenia zamyka wszystkie olejki w ziarnach kawy, co pozwala wydobyć i podkreślić charakterystyczne cechy danej odmiany. To odróżnia nasze kawy od kaw marketowych, które często są palone ciemno, aby ukryć defekty ziarna. Ciemne, oleiste ziarna mogą zawierać akrylamid i gorycz, które nie są naturalnymi składowymi smaku kawy – u nas ich nie znajdziesz.
✔️ Potrzeba kawy mielonej? Zmielimy ją dla Ciebie! ✔️
Tak, możemy zmielić kawę dla Państwa, prosimy przy złożeniu zamówienia umieścić taki komentarz w uwagi do zakupu.
Proszę napisać do jakiego parzenia, ma być zmielona kawa.